Hva kjennetegner Norges beste selger?

av | jan 31, 2024 | B2B salg

Viktige faktorer man bør se etter hos en selger

Det finner mange gode selger i verden, både på korte og lange salgsprosesser innenfor B2B markedet. De fleste har en fellesbetegnelse på at de er gode på å selge inn seg selv og sin kompetanse, men når det kommer til selve arbeidet, så er det som regel ikke etter forventningene. Hvorfor er det sånn og hvordan kan man finne en riktig selger til bedriften? Det er mange faktorer man kan se på, blandt annet:

 • Antall års erfaring
 • Hvilke branjser har selger jobbet innenfor
 • Hvor ofte har selger byttet jobb og hva er årsaken til det?
 • Hvilke salgsporsess er selger vandt med
 • Har selger mest erfaring innenfor B2C markedet eller B2B markedet?

Listen er lang og er vil alltid være en risiko ved å ansette en selger. Dette er noe YBE legger til rette for hvor vi tar oss av rekrutteringsprosessen og du får teste selger som konsulent før en eventuell ansettelse. Les mer på vår hjemmeside her. 

Gruppe selgere B2B salg

De viktigste kjennetegnene 

 1. Relasjonsbygging
  Skal du være en av Norges beste selgere er det ingen tvil om at relasjonsbygging er høyt opp på listen. Norges beste selger vil være en som forstår verdien av å bygge relasjoner med kundene, flinke til å skape tillit og etablere langvarige forhold som kan føre til flere salg og positive omtaler fra fornøyde kunder.
 2. Kunnskap om markedet
  En god selger vil ha en grundig forståelse av det norske markedet og kundenes behov og ønsker. De vil kunne tilpasse seg lokale forhold og kulturelle forskjeller, og tilby skreddersydde løsninger tilpasset markedets behov.
 3. Produkt kunnskap
  Akkurat som kunnskap om markedet er viktig, vil omfattende kunnskap om produktet eller tjenesten som selges være like viktig for Norges beste selger. De vil kunne svare på spørsmål og gi råd til kundene basert på deres behov og ønsker. I tillegg til dette vil de være oppdatert på nye trender og teknologier i sitt felt.
 4. Entusiasme
  Det er ofte snakk om kunnskap om produkter og markeder når det kommer til salg. Likevel må vi ikke glemme hvordan humør ofte smitter. Vi kan si at den beste selgeren er en som er entusiastisk og lidenskapelig opptatt av produktene eller tjenestene de selger. De vil kunne formidle denne entusiasmen til kundene og gjøre produktene eller tjenestene mer ønskelige. Samtidig skaper entusiasme i de fleste tilfeller engasjement. Vi vil derfor si at denne egenskapen virkelig er prikken over i en.
 5. Disiplin
  Norges beste selgere vil ha en sterk arbeidsmoral og være i stand til å holde seg motivert og fokusert på å oppnå sine salgsmål. De vil være disiplinerte i sin tilnærming til salg og vil kunne følge en plan for å nå sine mål. Disiplin vil derfor være en stor pådriver når det kommer til gjennomføringsevne.
 6. Analytisk tenkning
  En god selger vil ha evnen til å analysere kundenes behov og ønsker, og tilby skreddersydde løsninger som passer deres spesifikke ønsker. De vil også være i stand til å analysere markedet og bransjetrender for å tilpasse seg endringer og utnytte nye muligheter.
 7. Tilpasningsdyktighet
  Det er viktig å være tilpasningsdyktig som selger. Kundenes behov og ønsker kan endre seg, og det kan være nødvendig å justere tilnærmingen for å tilpasse seg endringene. Norges beste selgere vil derfor være tilpasningsdyktig i møte med sine kunder.

Sammenfattende vil Norges beste selgere være lidenskapelige, tilpasningsdyktige og fokuserte på å bygge relasjoner med kundene. De vil ha en omfattende kunnskap om produktene og tjenestene de selger, og finne nye løsninger etter kundens behov.

Book inn en samtale med YBE i dag.

 

Lese mer om B2B salg?

De største utfordringene med B2B salg

De største utfordringene med B2B salg

Siden 2008 har Claus bygget opp en bred kompetanse innen telekom og salgsledelse. I dette blogginlegget forteller Claus om de største utfordringene med salg og hvordan han kan bidra med å gjøre prosessene enklere for selgerne.

les mer